torsdag 14 november 2013



Kapitel 24
Jonas vaknar upp under snön och känner hur det värker i benet. Han försöker resa sig upp med han är för svag. Han hör hur Gabe skriker men skriket blir bara svagare och svagare.
Jonas vet att han måste få upp Gabe innan han fryser ihjäl. Men Jonas är väldigt svag och har ett brutet ben. Han får upp lite av huvudet ur snön men han är fortfarande alldeles för svag för och få upp huvudet mer. Han hör och ser hur dörren öppnas från det röda huset och det går ut en gammal gumma och en gammal gubbe från det halvrutterna huset, dom går och hämtar Gabe ur snön det börjar bli sent på kvällen så det är mörkt ute så dom kan inte se Jonas.
Han försöker ropa men han är så nerkyld och hes så det gnyr bara. Gumman och gubben går tillbaka med Gabe. Jonas hör hur dom pratar om Gabe och undrar hur han kom dit dom värmer honom och ger han mat. Efter dom har värmt och gett Gabe mat så sätter dom ner honom på trä golvet, Gabe går direkt till dörren och pekar ut men dom för står inte vad han menar. Efter ett antal försök så öppnar dom dörren och Gabe pekar på snön och dom lyser med lyktan och där ser dom ett huvud som är Jonas. Dom drar upp Jonas och han skriker dom ser hur benet ligger snett så dom lyfter in honom i soffan. Gabe springer efter och läger sig på Jonas mage och somnar dom stabiliserar Jonas ben och ger honom mat.
Efter några timmar när Jonas är mätt och benet slutat värka så somnar han också, Gumman och Gubben funderar på om dom ska behålla Jonas och Gabe dom pratar om det i en timme och kommer fram till ett beslut och viskar i Jonas öra
- Här får du stanna.


2 kommentarer:

  1. Bra slut på boken
    Bra skriven text, väldigt tydligt
    Använd lite mer kommatecken

    //Torbjörn

    SvaraRadera
  2. + Jag tycker mycket om din inledning för den känns trovärdig eftersom du tar med det där med benet och att det är kallt och de är svaga.
    + Du har skrivit ett fint slut på texten, att de viskar i hans öra.

    -> Jag funderar på hur gumman och gumman vet att Gabriel ligger utanför deras stuga? Försöka i din bearbetning att få med ännu mer beskrivningar och tänk då på att vi har fem sinnen!

    SvaraRadera